nu ma mai uit la televizor ca prostu’ de prin clasa a zecea. am insa cateva personaje pe care le urmaresc mereu curios, ca un copil care descopera lumea. printre ele, mircea dinescu. si daca o sa il vad la taraf tv tot ma uit.

pe dinescu il simpatizez. pe stelian tanase il respect. mi-a fost profesor la facultate. il apreciez pentru ca – asa cum a zis candva ziaristul cristian hubali despre ziaristul daniel contescu – “e serios in tot ceea ce face”. aveam cursuri cu tanase dimineata, de la 8. n-a chiulit, n-a intarziat. niciodata. imi placea asa serios, de la catedra. imi place si cand vineri seara , la realitatea, face ca toate alea. cand face show cu mircea dinescu.

emisiunea din seara asta a fost de senzatie. mircea dinescu i-a atins sanii lui stelian tanase, apoi au ras amandoi cu pofta gandindu-se la elena udrea. tanase scotea rasul lui subtire, ca un nechezat de manz. dinescu il mai gadila din cand in cand. spectacol.

dinescu ne-a spus de ce sunt babele din romania cracanate: n-au mancat unt cand erau tinere. asa ca, degeaba a venit nato. babele tot cracanate vor fi.

tanase a spus din nou ca george bush e prost, prost rau, rau de tot: ‘mai prost si ca nevasta-sa’. nimic din oligofrenia dezlantuita din spatele unui laptop. iar dinescu a scos din palaria aia de vine el cu ea pe cap in studiou cea mai buna metafora a serii: carla bruni era si ea un taietel intr-o supa, o gagicuta intre gagici, o amanta de rocker intre atatea amante de rockeri. a venit sarkozy si a scos-o la lumina, s-o admire popoarele lumii. numai la romani n-a vrut s-o arate.

si a mai zis dinescu un lucru cu care sunt perfect de acord: sarkozy arata ca o caricatura. cand i-a zis ca seamana cu elvis, bush a facut misto de el. sau, vorba lui tanase, bush e doar prost. prost rau, rau de tot. totul s-a terminat cu o intrebare foarte romaneasca: si noua ce ne ramane dupa tot summitu asta al lor?

concluzia: nimic. de maine, ramanem noi intre noi. romanii.

Advertisements