Tags

, , , ,

Expunere de motive. Nu trebuie să fim un grup de cercetători britanici ca să descoperim că un segment semnificativ din populaţia României s-a defectat la cap. De hămeseală? De îmbuibare? De prea mult votat? De la astenia de primăvară, netratată de pe vremea grădiniţei? (“Înfloresc maniile/ Ceru-i ca oglinda…”) Sau din spirit de solidaritate cu guvernanţii?

În timp ce 90 la sută din populaţie cere pedeapsa cu moartea, 10 la sută o aplică.

//

Astfel încât la noi a început să se dea colţul în modul cel mai dezorganizat. De-aia-i bine ca, atunci când ieşi să iei o pâine, să treci mai întâi pe la administrator să-ţi plăteşti întreţinerea, ca să nu rămână în seama moştenitorilor. Sau să treci pe la notar ca să-ţi actualizezi testamentul, în situaţia în care premeditezi să faci şi piaţa.

Articolul 1. Întrucât s-a vădit că deplasarea pietonului pe trecere, cu viteza redusă, atrage după sine pedeapsa cu moartea, trebuie renunţat la zebre. (Jurisprudenţă: cazul bătrânului din Craiova versus şoferul de BMW. Victima a fost executată pe trecerea de pietoni, deoarece traversa cu viteza copilaşului pe care îl ţinea de mână).

Articolul 2. Întrucât sentimentul curat al dragostei cauzează traumatisme cranio-cerebrale, fracturi la nivelul membrelor, plăgi contuze şi escoriaţii, este imperativ a se renunţa la acesta, în favoarea urii politicoase – trăire sinceră care previne violenţa în cuplu. (Jurisprudenţă: cazul cuplului din Dâmboviţa, în care el îi oferă iubitei tot ce are: palme, pumni, picioare, cap în gură).

Articolul 3. Profesiile aparent liniştite necesită a fi reîncadrate la “periculoase” sau “cu grad mare de risc”. (Jurisprudenţă: asistenta de stomatologie din Focşani, omorâtă în cabinet de un cetăţean ajuns la faţa locului din plictiseală). În sensul acesta, se impune şi reevaluarea meseriei de “reparator umbrele”, atât de expusă publicului. Perioadele de ploi torenţiale pot provoca nervozitatea clienţilor, ergo lucrătorii vor fi dotaţi cu căşti, iar atelierele vor fi prevăzute cu grilaje.

Articolul 4. Spaţiul mioritic trebuie securizat şi reparcelat, astfel încât în fiecare tarla să încapă un singur cioban plus turma aferentă. În caz contrar, cel mai ortoman sau cel aflat în stare de orice ebrietate îşi va prăpădi colegul cu briceag de os sau o bâtă de fag, pledând apoi nevinovat, în ritm trohaic. (Jurisprudenţă: cazul baciului din Pucioasa versus baciul din Pucioasa).

Articolul 5. Armele de foc să se distribuie echitabil la populaţie, ca să ajungă la toată lumea. Cei ale căror venituri se situează sub salariul minim pe economie să primească “tichete de muniţie” în mod gratuit. Puştile pensionarilor – cunoscuţi ca având vederea precară – să fie dotate cu lunetă, pentru a nu da loc la confuzii.

Articolul 6. Fiecare cetăţean îşi va face dreptate singur, ori de câte ori va fi necesar. Penitenciarele vor fi transformate de ANL în locuinţe sociale. Poliţiştii şi magistraţii vor fi supuşi programelor de reconversie profesională, după cum urmează: poliţiştii vor deveni gropari de proximitate, iar magistraţii vor deveni arbitri de Popa-Prostu, sport naţional pe pedepse.

Dispoziţii finale. Normele de aplicare ale prezentei legi vor fi distribuite în timp util, cui apucă.

* acest articol, scris de lelia munteanu si adrian cercelescu, a fost publicat in ziarul gandul din data de 06.04.2010

Advertisements