Tags

, ,

Aşa cum stau în coşul din cămară, cu perii din vârf zburliţi şi cojile alburii desprinse ca nişte aripi, par nişte duhuri rele venite din altă lume să ne bântuie economia. Întotdeauna am ştiut însă că ticăloşii ăia de căţei de usturoi chinezeşti, cu damful lor total neromânesc, sunt contrafăcuţi. Nici dacă protestatarii i-ar purta colane la gât în Piaţa Victoriei, tot n-ar putea alunga vampirii din fruntea ţării.

Nu prea avem însă ce le face contrabandiştilor. Dacă nu reuşesc să pătrundă pe la moldoveni, cu lădiţa, îşi coboară bărcuţele gonflabile pline cu mujdei pe Dunăre şi intră pe la Drobeta. Iar domnul Vlădescu încă nu ne-a spus totul despre atacurile perfidei mafii mondiale a vegetalelor. Diabolicii bulgari strecoară parfumul de trandafiri în damigene de ţuică, iar castraveţii îi ascund în portierele maşinilor. Nu vreţi să ştiţi cum aduc morcovii. Başca, la întoarcere, iau un portbagaj de nisip şi câteva cochilii de pe plajă, să ne lase şi fără litoral. De ce credeţi că s-au îngustat plajele? De ce o săptămână la Mamaia costă cât o lună la Monaco? Bulgarii i-au furat know-how-ul lui Mazăre, să preia ei toţi turiştii scandinavi de la greci.

România se află în raza de acţiune a temutei mafii filipineze a scobitorilor. Tentaculele contrabandei cu pufuleţi din Thailanda sau cu coji de măr congelate din Indonezia se întind până aici. Chiar şi sârbii ne distrug fără milă salariile, pensiile şi viitorul, trecând graniţa cu punguliţe de Vegeta ascunse în stomac. Cică zilele trecute au prins un jamaican la vama Nădlac când încerca să strecoare nişte foi de dafin ascunse în căptuşeala hainei. L-au bătut grănicerii de l-au zăpăcit. „Cum, mă, vii tu în ţara noastră stabilă din punct de vedere financiar să influenţezi bursa condimentelor şi să distrugi venitul pe cap de locuitor?”. Apoi şi-au dat seama că era marijuana şi l-au lăsat pe om în pace. De „iarbă”, în situaţia actuală, chiar e mare nevoie în România.

Alţii ne inundă cu mărfuri proaste, noi n-am putea răspunde decât exportând câţiva miniştri contrafăcuţi. S-ar potoli toţi subit.

* acest articol, scris de Adrian Georgescu, a fost publicat in ziarul “Adevarul” din data de 23.05.2010 şi pe blogul lui Adi.

Advertisements