Tags

, ,

Rapid patimeste pentru harababura din aceasta vara, cand Razvan Lucescu a facut spagatul intre Giulesti si Banat.

De un picior se incolacise “sarpele” Copos, de celalalt il tragea Iancu de Timisoara, ispititor cu petrodolarii, ca Eva cu “fructul interzis” in maini.

Lucescu Junior a facut ceea ce niciun antrenor cu experienta nu face, a dat peste cap echipa. S-a alintat si el, cum ar medita patronul din Giulesti.

Valvis a demonstrat ca nu a inteles nimic stand aproape de Copos, omul mai alunecos decat produsele comercializate de greco-elvetian.

Asadar, a iesit si o paruiala pe actiuni. Daniel Niculae s-a lasat purtat din Grant de gleznele fine. Moldovan s-a jucat si el de-a retragerea. Toate semintele pentru roadele unui sezon slab au fost plantate cu grija.

Rapid era anul trecut o garnitura de lux. Pentru a se mentine la celasi nivel, avea nevoie de fotbalisti buni. Daca avea nevoie de fotbalisti, trebuia sa ii gaseasca. Daca trebuie sa gasesti ceva, cauti. La un “click” distanta in teribila lume a internetului (desigur infricosatoare pentru oameni gen Dinu Gheorghe, manager pentru care romana e limba universala), rapidistii ar fi putut afla mai multe despre Ryan Griffiths, de pilda.

“Cangurul” e la o departare, ca Romania de Australia, de ceea ce s-ar putea numi un golgheter. La fel cum stelistul Carlos Feranandes a aterizat in poarta unei echipe de fotbal dupa 20 de ani, si Griffiths are o biografie elocventa, care l-ar face invidios si pe celebrul “tunar” Vasile Ghindaru.

Din 2000 pana in 2006, actualul rapidist a inscris doar de 18 ori in campionatele pe unde si-a facut veacul! 18 goluri intr-o cariera de atacant (2 la Nothern Spirit, 8 la Newcastle United -echipa de la Antipozi, nu din Marea Britanie – 7 la FC National si unul la Rapid).

Altfel, un fotbalist cu certe calitati dovedite in “Cotroceni”, Griffiths  are scuza ca a fost si el tinut in joc de glezne, de toanele financiare ale lui Copos, pregatindu-se, mai mult, prin avioane si autocare.

Alta “achizitie-minune”, Sapunaru e un fundas aprig, dar nu s-a remarcat la Rapid decat prin clinciurile cu Meme Stoica. Zicu este – fatalitate! –  intotdeauna in urma cu pregatirea.

Rapid are pe masa o nota de plata pentru toate acestea. Crede cineva ca George Copos este cel care o va achita?

EVZ, 12.07.2006

Advertisements