Tags

, , , , , , , , , , ,

O etapa peste care se va lasa, lesne, uitarea, venita deodata, ca un sfarsit de anotimp.

Dinamo, fluierata afectuos si mangaiata dulce cu un fanion lenes de “cavalerii in negru”, s-a chinuit la Petrosani. Rednic se joaca succesiv cu focul pe langa dinamitele Ganea si Niculescu.

La Arad, Lacatus a asortat o geaca albastra la pantalonii rosii, prezentandu-se in fata fanilor stelisti in culorile in care ar trebui turnat in marmura la intrarea pe “Ghencea”.

“Batrana Doamna” a dat si ea ce-a putut. Coafata la repezeala, scoasa la promenada pe-un stadion insufletit de iubire, UTA s-a trezit luata la pumni. Cu capul printre stelutele din Liga Campionilor, echipa lui Olaroiu ( ce stupid suna la un meci in care Lacatus e pe banca adversarilor!) a invins atat de usor, incat narile exersate ale carcotasilor de profesie au simtit in aer miros de blat rascopt.

Peste poate ca “Fiara”  sa se aplece curtenitor in fata lui Mihai Stoica, precum, odinioara, Puiu de la Onesti sub briza privilor ironice ale lui Mister Dinu.

Stereotip intors pe dos: Rapid si Timisoara si-au dorit mai mult remiza. Copil de pripas la curtea fotbalului italian, Cartu se cazneste sa nu ia gol. Razvan, in cautarea ideilor si fotbalistilor de altadata, accepta remiza. La final, nimeni nu e multumit. Udati de-o ploaie de noiembrie, spectatorii pleaca pe la casele lor, ca dupa un ospat la fast-food, ca dupa o betie cu bere fara alcool.

Intre timp, CFR Cluj nu mai vrea sa se dea jos din fruntea ierarhiei. O echipa frumoasa si tacuta, ca Dorinel Munteanu trudind din umbra la statuia marelui Hagi.

Vasluiul se prabuseste fara sperante de cand Porumboiu si-a intors privirea de la iubirea sa tomnatica. Fara regrete, sarbul Vukotici le-a rapit moldovenilor, ospitalieri si naivi, toate punctele. Otelul e gripat, iar Grigoras a ramas fara leacuri. Craiovenii dadura semne de viata. Suficiente cat Mititelu sa se dea iarasi mare, umflandu-se, galagios, in pene.

In Cotroceni, linistea platanilor l-a “inspirat” pe Ionut Popa, care s-a apucat de zugravit dusmani inchipuiti. “Un nimeni” – a tras Popa o tusa groasa peste Iacov. Doar Pandurii si Gloria se incapataneaza sa danseze pe o muzica veche, care nu mai misca decat urechile batrane  ale blajinului “Lord” Padureanu.

La nationala, Mutu continua sa se rasfete, iar Piturca sa vorbeasca in raspar. Tehnician bun, incapatanat, dar cu fler, Piti cauta cararea spre Elvetia si Austria, mergand la pas pe ulita eternului Cipru. O va gasi, pentru ca are nas de antrenor si minte de sahist sub breton.

Asa fixist, asa lovit de amnezie cand vine vorba de Ogararu, si de afectiune materna, la auzul unor nume dragi ca pisoii de plus: Bogdan Lobont, Laurentiu Rosu, Cosmin Contra, Florentin Petre…

EVZ, 15.08.2006

Advertisements