Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

  • Securitatea, iubitii mei

A inceput, in Bucuresti, Festivalul International de Film “Cinepolitica”. Hipsterilor, precum si voi, haterilor, va conjur! Frecventati-l! Ruleaza filme la Studio, MTR si “Elvira Popescu”. Miercuri seara a fost, in afara concursului, minunatul, desi dramaticul, sau poate tocmai de aceea, “Vietile altora”. Nu eram in Romania atunci, insa am vazut recent “Vietile”, stiu ce va spun. Filmul poate sa ajunga in casele voastre de pe torentii internetului, cine stie? Uitati-va bine la el! O sa aflati ce este aceea o sonata pentru oameni buni si cum lucra Securitatea, iubitii mei.

  • Vitelul de Aur

Cartea aceasta, a lui Ilf si a lui Petrov, se citeste cel mai bine vara, la umbra hohotelor de ras. Cititi, o sa (re) descoperiti un Ostap Bender care, asa bandit cum e, nu va va lasa la greu.

  • Viata cea noua

Nu stiu de ce volumul acesta al lui Orhan Pamuk n-a facut cariera lui “Ma numesc Rosu”. Gasesc “Viata cea noua” la fel de buna, sau chiar si mai si.

  • Fiesta domnului Hemingway

“Fiesta” nu e cea mai buna dintre cartile Batranului, dar fetele, indeobste acelea rasfatate, printesele de oras, mereu au iubit-o. E cu toreadori, poate si de aceea.

 * Mai mult pe dela0.ro, 18.06.2012

Advertisements