Tags

, ,

Domnu` Dan Diaconescu anunţa – sunt câţiva ani de atunci şi încă nu s-a terminat mascarada – că vrea să otevizeze România. Nu va reuşi, însă, decât să otevizeze acea Românie predispusă la tomberon. Să îi spunem, fără frică, pe nume: România care se uită la televizor şi România celor care vor să apară la televizor. Diverse forme inutile de viaţă şi moarte.

Este dezarmant să vezi cât de mulţi proşti reuşeşte să prostească domnu` Dan în acelaşi timp. Îl vezi întrupându-se din jeg, din budoar, din plici, îl vezi ridicându-se strălucitor dintre cadavre, îl vezi cum joacă alba-neagra cu poporul său alienat, care pierde mereu. Macabru show senzaţional. Îşi va face domnu` Dan nevoile între bancă şi Guvern? Domnu` Dan a reuşit să ţină proştii la televizor promiţându-le că apare Elodia, că se arată stafia de la Medgidia, din oră în oră venea Elodia, din ceas în ceas venea stafia să vorbească poporului, şi proştii nu mai oboseau de atâta aşteptare. Cu sute de mii de tineri care nu iau Bacalaureatul şi, acum, cu criza asta de pe piaţa zugravilor din Spania, OTV-ul are viitor. Cine îl trage de sfori pe Geniul din Caracal? Cine e în spatele circului? Ai cui sunt banii? Se va afla când va fi prea târziu şi nu va mai conta. Cui îi va mai păsa? Altele vor fi telenovelele sezoanelor următoare. Va fi domnu` Dan beatificat? Vor fi moaştele lui puse la dispoziţia poporului?

Când s-a jucat de-a Revoluţia, Silviu Brucan s-a bazat pe realitatea că în România sălăşluieşte acest “stupid people”. S-a înşelat? Daţi un SMS, spuneţi-vă părerea, luaţi-vă libertatea de a fi exact atât de proşti pe cât vă doriţi. Nu este democraţia sistemul perfect care pune pe picior de egaliate geniul şi oligofrenul? Votaţi! În ultimele săptămâni, domnu` Dan a atins apogeul misiunii sale pe pământ. Să faci dintr-o treabă serioasă această caricatură live, să cobori totul la rigolă, să reuşeşti să rămâi în gura Monicăi Tatoiu ore în şir, să te alerge prelungitoarele de microfon care cred că sunt “reporteri” (trimişi de şefii lor – invizibilii idioţi la costum, nişte nulităţi fără coloană, creier şi ouă, nişte nimeni uşor de manipulat) nu e puţin lucru!

Vă este scârbă? Să nu vă fie, căci cum aţi putea să trăiţi fără să ştiţi ce va urma? Domnu` Dan este vedeta supremă a poporului. Uitaţi-vă, uitaţi-vă şi mâine, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!

OK!, 01.10.2012

Advertisements